Zbąszyn - Łomnica. „Łomniczanki„ zakończyły realizację projektu,w kuchni sali wiejskiej jest już chłodnia
Celem założonej na potrzeby projektu grupy nieformalnej była produkcja serów, na produkt lokalny sołectwa Łomnica. Ser wędzony, ser szwajcarski i ser typu riccota to 3 produkty, które mają dać początek produkcji wyrobów z wykorzystaniem dostępnych produktów, a które pozyskać można od lokalnych rolników.
Pomimo wielu trudności związanych z panującą pandemią, udało nam się zakończyć projekt w wyznaczonym terminie. Ostatnim, największym zrealizowanym zadaniem, był zakup chłodni do kuchni sali wiejskiej. Chłodnia o wartości ok 10 tys. zł, wykorzystywana będzie do przechowywania wykonanych przez nas wyrobów - podsumowała Regina Napierała.
Projekt sfinansowany przez Narodowy Instytut Wolności - Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich na lata 2014 – 2020 oraz środków własnych Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka Obra - Warta
Zobacz także
To Cię zainteresuje
Łomnica. Jak dojechać? Mapa
Polub nas na fb
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?