SKŁADNIKI
- 200 g wątróbki drobiowej z wiejskiego kurczaka
- 200 g małych kurek
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżka masła klarowanego
- 100 ml białego wytrawnego wina
- łyżeczka świeżego tymianku
- sól
- pieprz
WYKONANIE
Kurki wypłukać, obciąć nóżki i smażyć z cebulką na połowie masła. Krótko ściągnąć z ognia, kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić z błonek i pokroić na kawałki. Dusić na drugiej połowie masła ok. 10 minut. Następnie dodać uduszone wcześniej cebulkę i kurki. Dodać sól, pieprz i tymianek i dusić ok. 3 minuty. Na koniec zalać winem i dusić kilka minut, aż wino odparuje.
Jaki alkohol wybierają Polacy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?