Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na wątróbkę drobiową z kurkami

JL
Katarzyna Karus wraz z Anną Marcinkowską prowadzą bloga cookitlean.pl, promującego zdrowy tryb życia i kuchnię opartą o naturalne składniki. Hasło, które je inspiruje, to "Eat clean, be lean". Starają się je promować prezentując przepisy nawiązujące m.in. do stylu żywienia paleo. Zgodnie z tym stylem równie ważna jak smak potrawy jest jakość produktów, z których została ona przyrządzona.

SKŁADNIKI
- 200 g wątróbki drobiowej z wiejskiego kurczaka
- 200 g małych kurek
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżka masła klarowanego
- 100 ml białego wytrawnego wina
- łyżeczka świeżego tymianku
- sól
- pieprz

WYKONANIE
Kurki wypłukać, obciąć nóżki i smażyć z cebulką na połowie masła. Krótko ściągnąć z ognia, kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić z błonek i pokroić na kawałki. Dusić na drugiej połowie masła ok. 10 minut. Następnie dodać uduszone wcześniej cebulkę i kurki. Dodać sól, pieprz i tymianek i dusić ok. 3 minuty. Na koniec zalać winem i dusić kilka minut, aż wino odparuje.

od 18 latnarkotyki
Wideo

Jaki alkohol wybierają Polacy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto