Jedz zdrowo i kolorowo, czyli sałatki w roli głównej już w niedzielę
Panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Nądni, zapraszają na degustację potraw w niedzielę - 3 września o godz. 15.00. Będzie zdrowo i kolorowo. Sałatki w roli...
W Łomnicy będą mieli nowoczesną kuchnię z zapleczem
Będą mieli nowoczesną kuchnię z zapleczem, ponieważ funkcjonująca do tej pory, przy sali wiejskiej w Łomnicy jest za mała i nie spełnia nałożonych wymogów ....
Sekretem rogali jest ciasto
Rogal świętomarciński to znak rozpoznawczy Poznania i Wielkopolski. Żeby produkować przysmak o tej nazwie, trzeba jednak zdobyć certyfikat.
Jak świętować to na całego. Fotorelacja z dnia chłopaka w Nądni
Dzień Chłopaka, jest nowym, nieoficjalnym świętem obchodzonym w naszym kraju 30 września. Ten dzień w sposób szczególny celebruje głównie młodzież szkolna. Z...
Kulinarny Puchar Polski 2016: Wielkopolanie są najlepsi! [ZDJĘCIA]
Kulinarny Puchar Polski 2016 zdominowali wielkopolscy kucharze - stanęli na wszystkich trzech stopniach podium!
42. Biesiada Koźlarska - dzień pierwszy
42. Biesiada Koźlarska rozpoczęła się konkursem na Młodego Muzyka Ludowego. Przesłuchania odbyły się w piątkowe popołudnie w Filharmonii Folkloru Polskiego....
42. Biesiada Koźlarska - "Sięgając do korzeni" już w piątek i sobotę
Burmistrz Zbąszynia Tomasz Kurasiński serdecznie zaprasza na 42. Biesiadę Koźlarską - Sięgając do korzeni. 23-24 września 2016 r.
Zbąszyń. Błogosławienie potraw wielkanocnych [Zdjęcia]
W Wielką Sobotę błogosławi się pokarmy na stół wielkanocny. Wierni przynoszą do kościoła koszyczki z potrawami, które będą spożywali w czasie świąt. Święcenie...
Kosieczyn. XI Jarmark z jajem
W dniu 19 marca w Wiejskim Domu Kultury po raz jedenasty odbył się „ Jarmark z jajem "....
Zbąszynek. Nieść Dobrą Nowinę
W sobotę 19 grudnia, na targowisku miejskim po raz pierwszy odbyła się wigilia miejska. Na placu spotkało się duże grono mieszkańców gminy. Padło wiele ciepłych...
Opłatek u „Koziołków Przyprostyńskich”
Święta Bożonarodzeniowe są najpiękniejszymi świętami, na które czekają dzieci i dorośli. W poniedziałkowe popołudnie - 14 grudnia, w sali wiejskiej w...
Szykujcie się na rogalowe szaleństwo!
Już za kilka dni w Poznaniu królować będą rogale świętomarcińskie - przysmak nieodłącznie kojarzący się z 11 listopada i imieninami świętego Marcina.
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Kuchnia regionalna na Pomorzu. Bogactwo kuchni kaszubskiej: Śledzie, słodkie ruchanki
W woj. pomorskim mamy zarejestrowane aż 172 produkty tradycyjne, co daje drugie miejsce w kraju po Podkarpaciu. Czym się wyróżnia kuchnia z Kaszub?
Krakowska kuchnia jest jak obwarzanek, czyli o przysmakach stolicy Małopolski [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś opowiemy Wam o specjałach Krakowa.
Lubuska kuchnia jest bardzo różnorodna. Stanowi zlepek kuchni z wielu regionów
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubuskim świecie smaków.
Paprykarz szczeciński i serek kozi - kulinarne perły w Zachodniopomorskiem
Zachodniopomorskie specjały są już znane w całej Polsce. Tegoroczne perły kulinarne w naszym województwie to serek kozi, paprykarz szczeciński i pierniki...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 5 miesięcy temu w kategorii Straż pożarna
Dodano 8 miesięcy temu w kategorii Zakład pogrzebowy
Dodano 9 miesięcy temu w kategorii Sądy
Dodano 10 miesięcy temu w kategorii Stacje sanitarno-epidemiologiczne