MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasów owocowych, które pobudzają...
fot. nicoletaionescu/getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy niestrawności

Maliny są źródłem kwasów owocowych, które pobudzają wydzielanie soków trawiennych, a tym samym zmniejszają objawy niestrawności, w tym ból brzucha, zgagę, wzdęcia i nudności. Dodatkowo duża zawartość błonnika sprawia, że spożywanie tych owoców reguluje rytm wypróżnień, a także zapobiega powstawaniu zaparć.

Zobacz również

Młodzi wandale na pętli Górka Narodowa. Maczeta, pałka, zabawy ogniem i gaśnicą

Młodzi wandale na pętli Górka Narodowa. Maczeta, pałka, zabawy ogniem i gaśnicą

Piłkarski weekend chłopców z Pomezanii Malbork. Futbol mieli wszędzie dookoła

Piłkarski weekend chłopców z Pomezanii Malbork. Futbol mieli wszędzie dookoła

Polecamy

Gdzie na rower w Tatrach? Oto najlepsze szlaki rowerowe

Gdzie na rower w Tatrach? Oto najlepsze szlaki rowerowe

Dla zysku zabijają 7 tys. osób dziennie. Przyczyniają się do rozwoju raka i cukrzycy

Dla zysku zabijają 7 tys. osób dziennie. Przyczyniają się do rozwoju raka i cukrzycy

Zjesz i przepadniesz. Najlepszy dip serowy, jaki zrobisz w swoim życiu

Zjesz i przepadniesz. Najlepszy dip serowy, jaki zrobisz w swoim życiu