MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Nestle Cup 2024 już za miesiąc we Włocławku. Na starcie ponad 670 uczestników

Nestle Cup 2024 już za miesiąc we Włocławku. Na starcie ponad 670 uczestników

Orlen Wisła Płock mistrzem Polski. Zespół wrócił na tron po 13 latach przerwy [FOTO]

Orlen Wisła Płock mistrzem Polski. Zespół wrócił na tron po 13 latach przerwy [FOTO]

Polecamy

Najfajniejsze parki rozrywki Europy na wakacje z dziećmi. Ile kosztują tanie loty?

Najfajniejsze parki rozrywki Europy na wakacje z dziećmi. Ile kosztują tanie loty?

Trwa kontrola nowych kierunków medycznych. „Mniej więcej już wiadomo”

Trwa kontrola nowych kierunków medycznych. „Mniej więcej już wiadomo”

Pyszny sok z truskawek do herbaty i deserów. Nie potrzebujesz sokownika

Pyszny sok z truskawek do herbaty i deserów. Nie potrzebujesz sokownika