Trzy Koła Gospodyń Wiejskich z gminy Zbąszyń przywracają świat mam i babć
Wystarczy za 7,5 zł zakupić mleko od rolnika by po 2 godzinach pracy cieszyć się 500 gramowym, szwajcarskim serem typu Gruyère*, czy też pochodzącą z Włoch, ok 250 gramową Ricottą*, wykonanymi w zaciszu domowym, przy użyciu rąk i najprostszych narzędzi dostępnych w każdej kuchni.
Prowadzący społecznie zajęcia, Kamil Sieratowski z Lokalnej Grupy Rybackiej Obra - Warta i Krzysztof Krzywiecki byli zaskoczeni z efektów warsztatów, wszystkim Paniom wyszły doskonałe sery, które trafiły do suszenia i solenia, sądząc z wyglądu ich los w ciągu dwóch tygodni będzie przesądzony.
Sery kupione w sklepie, kosztowały by znacznie więcej.
Warsztaty kulinarne z Ludwiką Dąbrowską
Źródło:gp24.pl
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?