Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Torcik bezowy z truskawkami

[email protected]
Składniki: - Kilkanaście bez - 80 dag truskawek - 1 galaretka truskawkowa Na krem: - 25 dag masła - 1 budyń waniliowy bez cukru - pół szklanki cukru pudru - sok z 1 cytryny - 3 łyżeczki żelatyny.

Składniki:
- Kilkanaście bez
- 80 dag truskawek
- 1 galaretka truskawkowa

Na krem:
- 25 dag masła
- 1 budyń waniliowy bez cukru
- pół szklanki cukru pudru
- sok z 1 cytryny
- 3 łyżeczki żelatyny.

Jak zrobić:
- Najpierw gotujemy budyń, według przepisu na opakowaniu; studzimy.
- Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę.
- Dodajemy, ucierając, po jednej łyżce budyniu i soku z cytryny. A pod koniec - ostudzoną żelatynę, rozpuszczoną przedtem w 3 łyżkach gorącej wody.
- Rozpuszczamy galaretkę, studzimy.
- Dno tortownicy o średnicy 18-20 cm wykładamy bezami, wolne przestrzenie wypełniamy bezowymi okruchami.
- Na bezach układamy mniejsze truskawki, a na nich - krem.
- Większe truskawki kroimy na pół i wypukłą stroną do góry układamy na kremie.
- Zalewamy truskawki tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki.
- Torcik można udekorować bitą śmietaną.

od 12 lat
Wideo

Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto