Zaprosiliśmy do biblioteki firmę farmaceutyczną "Kawon" z ponad 50-letnią tradycją zielarską, która od 27 lat zajmuje czołowe miejsce wśród producentów ziołowych herbat leczniczych. Jedną z jej form działalności pozaprodukcyjnej jest krzewienie wiedzy w zakresie profilaktyki zdrowia prowadzonej w różnych formach, wśród różnych grup konsumenckich.
Podczas pierwszej prelekcji „Sekrety Herbacianych Zakupów” odpowiemy między innymi na pytania:
Jak z szerokiego asortymentu herbat znajdujących się na rynku wybrać rzeczywiście zdrowy i dobry wyrób ?
Czy każda herbatka ziołowa jest lekiem ?
Dlaczego większość herbatek owocowych smakuje tak samo ?
********************************************************************
Co jeść w czasie przesilenia wiosennego? Powiedziała o tym w "Dzień Dobry TVN" Aneta Łańcuchowska. - To, na co powinniśmy postawić to węglowodany złożone, ponieważ są bardzo dobrym źródłem energii i podnoszą nam poziom hormonu szczęścia, czyli serotoniny - zaznaczyła. Dietetyczka razem z kucharzem Piotrem Kucharskim przygotowała w kuchni programu potrawy, które pomogą przetrwać przesilenie wiosenne. Na stole pojawiły się dania takie jak: tarta z serem korycińskim i burakami, energetyczna sałatka z zielonymi warzywami i pomarańczą, ciecierzycowe ruloniki do sałatki, zielona herbata z pomarańczą i miętą, pieczona pierś z indyka z kaszą gryczaną, soczewica z curry oraz brukselka z boczkiem.
Źródło:Dzień Dobry TVN
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?