Pierwsza seria edukacyjnych wycieczek już za nimi. Dzieci z grup IV i V poznawały pracę kucharzy, w tym techniki wyrobu pizzy w hotelu "Navigator". Z kolei przedszkolaki z grup I, II, IV i VII uczyły się w tutejszym Gospodarstwie Ogrodniczym jak sadzić i pielęgnować rośliny ozdobne. Natomiast dzieci z grupy III i VI przyglądały się pracy piekarzy i brały udział w wypieku pysznych ciasteczek, chałek i bułeczek w miejscowej Piekarni "GS".
Jednocześnie dzieci przedszkolne zostały objęte projektem edukacyjnym dotyczącym ochrony środowiska i segregacji odpadów, z okazji "Dnia Ziemi" zorganizowanym przez IKEA INDUSTRY. Każdy z uczestników otrzymał dyplom "Przyjaciela Przyrody". Zadowolenie dzieci było najlepszym podziękowaniem dla dzielnych Pań Przedszkolanek za ich trud i dobrą organizację wycieczek.
Wkrótce kolejne ciekawe wydarzenia z przedszkola.
Czytaj też: Puszcza Zielonka: Odpady budowlane porzucone w pobliżu otuliny puszczy
****************************************************************
Piotr Ogiński, autor vloga „Kocham Gotować", w jednym z odcinków przygotował potrawę dla miłośników włoskiej kuchni. Makaron z kurczakiem w pikantnym sosie śmietanowym z chilli i szpinakiem to idealne danie na obiad. Piotr pokazał też trik, dzięki któremu szybko pokroimy małe pomidorki koktajlowe.
Źródło:Kocham Gotować
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?