Produkty:
450 ml mleka słodkiego, 4 jajka, 2 żółtka, 250 g mąki pszennej, 2 łyżki cukru pudru, sól, 3 łyżki oleju roślinnego, 100 g brzoskwiń z puszki
Przygotowanie:
Żółtka oddzielić od białek, wymieszać mąkę z mlekiem, żółtkami, dodać cukier i szczyptę soli, łyżkę oleju. Ciasto lekko ubić i odstawić na 15 min. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Smażyć naleśniki, które łączymy z pokrojonymi brzoskwiniami i zwijamy w rulon. Podajemy na ciepło z kulką lodów waniliowych, bitą śmietaną, polane adwokatem i odrobiną świeżej mięty.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?