Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Melba naleśnikowa

[email protected]
Produkty: 450 ml mleka słodkiego, 4 jajka, 2 żółtka, 250 g mąki pszennej, 2 łyżki cukru pudru, sól, 3 łyżki oleju roślinnego, 100 g brzoskwiń z puszki Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek, wymieszać mąkę z ...

Produkty:
450 ml mleka słodkiego, 4 jajka, 2 żółtka, 250 g mąki pszennej, 2 łyżki cukru pudru, sól, 3 łyżki oleju roślinnego, 100 g brzoskwiń z puszki

Przygotowanie:
Żółtka oddzielić od białek, wymieszać mąkę z mlekiem, żółtkami, dodać cukier i szczyptę soli, łyżkę oleju. Ciasto lekko ubić i odstawić na 15 min. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Smażyć naleśniki, które łączymy z pokrojonymi brzoskwiniami i zwijamy w rulon. Podajemy na ciepło z kulką lodów waniliowych, bitą śmietaną, polane adwokatem i odrobiną świeżej mięty.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto