Właściwości miodu manuka robią niemałe wrażenie. Ten słodki przysmak rodem z Nowej Zelandii poprawia stan cery, zwalcza bakterie chorobotwórcze, poprawia odporność organizmu, korzystnie wpływa na układ trawienny, przyspiesza proces gojenia się ran i pomaga regulować mikroflorę bakteryjną w obrębie jelit. Działanie miodu manuka to przede wszystkim zasługa zawartych w nim substancji o właściwościach antybakteryjnych. Miód mogą spożywać osoby w różnym wieku.
Te produkty powodują cukrzycę u Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?