Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Faworki - karnawałowe pyszności - przepis

Redakcja
Faworki
Faworki Dorota Michalczak
Karnawał, pora na słodkie pyszności do popołudniowej kawy. Oto łatwy przepis.

Faworki - karnawałowe pyszności

Składniki

  • 2 szklanki mąki,
  • 3 żółtka,
  • 3/4 szklanki gęstej śmietany,
  • 1 łyżeczka octu,
  • olej lub smalec do smażenia,
  • cukier puder do posypania faworków.

Ze składników zagnieść dość miękkie i gładkie ciasto. Cieńko je rozwałkowywać i radełkiem albo nożem wykrawać długie prostokąty, nacinać wzdłuż, przekładać jeden koniec przez powstałą dziurkę i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, a potem posypywać cukrem pudrem.
Smacznego.

Zobacz inne przepisy:

Dynia w kuchni w roli głównej - przepisy ...

Marchewka w kuchni w roli głównej - przepis na pyszne ciasto...

Pigwowiec japoński. Owoce pigwowca przypominają kształtem i wielkością małe jabłka.

Pigwowiec japoński - krzew ciernisty. Przepis na nalewkę, konfiturę...


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zbaszyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto