MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest...
fot. pixabay.com/Couleur/zdjęcie ilustracyjne

Drogi chleb? Taniej na razie nie będzie. Nie czekaj, zacznij piec go sam! Oto proste domowe sposoby na chrupiące pieczywo

Chleb bezglutenowy

Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest chleb bezglutenowy. Przy jego użyciu kluczowy jest rodzaj mąki. 500 g mąki bezglutenowej należy połączyć z 25 g świeżych drożdży, dwoma szklankami ciepłej wody, łyżeczką soli, łyżeczką cukru oraz wybranymi nasionami. Wiele osób wybiera słonecznik, siemię lniane oraz sezam. Gotową mieszankę należy odstawić na pół godziny żeby wyrosła. Potem znów wymieszać i uformowany w blaszce bochenek jeszcze raz odstawić na kilkanaście minut. Piec godzinę w temperaturze ok. 235 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Naciągali na...sportowe buty w sieci. Oszukali aż 160 osób

Naciągali na...sportowe buty w sieci. Oszukali aż 160 osób

Naciągali na...sportowe buty w sieci. Oszukali aż 160 osób

Naciągali na...sportowe buty w sieci. Oszukali aż 160 osób

Polecamy

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Mnóstwo atrakcji w Lwówku. MGOK zaplanował całe wakacje!

Mnóstwo atrakcji w Lwówku. MGOK zaplanował całe wakacje!

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz