MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyb o nazwie twardnik japoński jest dostępny zarówno w...
fot. 6437364/pixabay.com

Czym zastąpić mięso? Polecamy najlepsze roślinne zamienniki mięsa. Są bogate w białko i żelazo, a przy tym smaczne

Shiitake

Grzyb o nazwie twardnik japoński jest dostępny zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Charakteryzuje się wyjątkowo „mięsnym” aromatem i zawiera nieco białka. Shiitake może „udawać” mięso np. w gulaszach, a także aromatyzować dania bezmięsne – często wystarczy jeden suszony grzybek dodany do bulionu.

W 100 g shiitake:
białko: 2,2 g
żelazo: 0,4 mg
kalorie: 33 kcal

Zobacz również

Rolnicza blokada odbędzie się dziś dziś koło Poddębic ZDJĘCIA

NOWE
Rolnicza blokada odbędzie się dziś dziś koło Poddębic ZDJĘCIA

Gorlice. Arkadiusz Mularczyk zapowiada walkę o suwerenność i niepodległość

NOWE
Gorlice. Arkadiusz Mularczyk zapowiada walkę o suwerenność i niepodległość

Polecamy

Ten napój pij częściej latem. Chroni nie tylko skórę

HIT DNIA
Ten napój pij częściej latem. Chroni nie tylko skórę

Tani, domowy sposób mojej babci na gładką skórę. Pielęgnuje i leczy. Na wysypkę i AZS

Tani, domowy sposób mojej babci na gładką skórę. Pielęgnuje i leczy. Na wysypkę i AZS

Kupiłeś, żeby zadbać o zdrowie pracując przy komputerze? Wyrzuć, bo zagraża zdrowiu!

Kupiłeś, żeby zadbać o zdrowie pracując przy komputerze? Wyrzuć, bo zagraża zdrowiu!