MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Obwarzanki (nie mylić z krakowskimi) to ogólnodostępny...
fot. Adam Wojnar/archiwum Polska Press

Co można zjeść na cmentarzu? Niektóre przysmaki były znane jeszcze w czasach PRL-u. Poznaj regionalne produkty na Wszystkich Świętych

Obwarzanki odpustowe

Obwarzanki (nie mylić z krakowskimi) to ogólnodostępny przysmak, który jest jedzony także na Wszystkich Świętych. Niewielkie obwarzanki są nanizane na sznurek i wyglądają jak wielkie korale. Robi się je z mąki, wody, soli, cukru i odrobiny tłuszczu. Mogą być posypane sezamem lub makiem.

Zobacz również

Trefl Sopot lepszy od Kinga Szczecin w niedzielny wieczór [ZDJĘCIA]

NOWE
Trefl Sopot lepszy od Kinga Szczecin w niedzielny wieczór [ZDJĘCIA]

Tęgie Chłopy w Kielcach. Zespół wystąpił w Kieleckim Centrum Kultury [ZDJĘCIA]

NOWE
Tęgie Chłopy w Kielcach. Zespół wystąpił w Kieleckim Centrum Kultury [ZDJĘCIA]

Polecamy

Przegląd tygodnia od 26.05 w Zbąszyniu

Przegląd tygodnia od 26.05 w Zbąszyniu

Pomoc dla Wielkopolan na nowe sposoby

Pomoc dla Wielkopolan na nowe sposoby

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa