Pierogi leniwe z serem
Składniki
1 kostka białego sera (250 g)
około 1 szklanki mąki,
1 jajko,
sól,
masło i tarta bułka
Wykonanie
Ser dokładnie rozcieramy, dodając całe jajko, mąkę i sól. Wszystko razem mieszamy, tak aby powstało jednolite ciasto. Mąkę miarkujemy, w zależności od sera jaki wybraliśmy na nasze pierożki. Z tak przygotowanego ciasta formujemy wałeczki i kroimy w paseczki (tak jak kopytka). Do wrzącej wody z 1 łyżeczką soli wrzucamy przygotowane pierogi, czekamy aż wypłyną i gotujemy jeszcze 3 minuty.
Podajemy polane roztopionym masłem i tartą bułką. Porcja dla jednej bardzo głodnej osoby. Żeby pierożków było więcej, trzeba odpowiednio zwiększyć proporcje składników.
Dodatkowo polecam
Pierożki są skromnym posiłkiem, żeby nasz obiad wzbogacić podaję zawsze koktajl mleczno- bananowy.
1-2 bardzo dojrzałe banany miksuję, dodając 1/2 litra świeżego mleka. Pycha.
Smacznego!
Polub nas na fb
Jakie szybkie danie można przygotować na obiad, kiedy nie dużo czasu? Oto propozycja na szybkie i pyszne danie makaronowe. Jak je przygotować?
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?