Chleb ziołowy
Składniki:
100 g drożdży,
400 l ciepłej wody,
1 łyżeczka cukru,
1 łyżeczka soli,
1 jajko,
0,5 kg maki,
25-30 dkg żółtego sera pokrojonego w kostkę,
1 łyżeczkę bazylii,
1 łyżeczkę ziół prowansalskich,
1 łyżeczka przyprawy do grilla, 3 łyżeczki majeranku,
1 łyżeczka zielonego kopru.
Sposób przygotowania:
Wyrabiamy chleb jak na ciasto drożdżowe. Do miski dodajemy wszystkie rzadkie składniki, następnie mąkę, przyprawy, ser. Dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia w foremkach wysmarowanych tłuszczem. Po wyrośnięciu chleb z góry posmarować wodą. Piec 1 godzinę w 180°C.
Koła Gospodyń Wiejskich prezentują potrawy wielkanocne
Źródło:gloswielkopolski.pl
Polub nas na fb
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?