Józef Sadkiewicz Józef Sadkiewicz

Józef Sadkiewicz (© ag, archiwum NM)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o najciekawszych smakach regionu. Tym razem mamy dla Was wskazówki, jak nadać wyjątkowy smak i aromat zupom popularnym w Bydgoszczy i okolicach.

Jak mówi Józef Sadkiewicz z Akademii Kulinarnej w Bydgoszczy, zupy w każdym sezonie są inne. Można je podawać na gorąco i na zimno, a do ich przyrządzenia użyć wawrzy i owoców. Na jesień idealne są zupy rozgrzewające.

Zapraszamy do obejrzenia wideo!



wideo: Anna Gołata

Według raportu PizzaPortal.pl, platformy internetowej, dzięki której można zamówić jedzenie z restauracji w całym kraju, najbliższa sercom Polaków jest kuchnia domowa. Na pierwsze danie najczęściej w ubiegłym roku zamawiano zupę pomidorową, rosół lub tradycyjny żurek z jajkiem. Drugie danie musiało być mięsne: najczęściej wybierano kotleta z piersi kurczaka, schabowego oraz de volaille'a, który wyprzedził mielonego. Jeśli chodzi o dodatki do mięsa, to można zauważyć odstępstwo od tradycji, ponieważ najchętniej zamawiano frytki, na drugim miejscu znalazły się ziemniaki z wody, a na trzecim kopytka.

Kulinarnie.naszemiasto.pl

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!