Pierwsze miejsce zdobyli Paweł Salamon i Maciej Pisarek z ze Smolarnia Hotel & Restaurant w Trzciance, na drugim miejscu stanęli Paweł Kubera i Kajetan Świokła z restauracji Figa w Plewiskach a III miejsce należało do Bartosza Fabisia i Michała Kozłowskiego z z Restauracji NIFTY No.20. Hotel Puro w Poznaniu.
Zobacz też:
Kulinarny Puchar Polski to prestiżowy konkurs dedykowany czynnym zawodowo profesjonalnym kucharzom, który odbywa się w Poznaniu od 16 lat.
Finały odbywały się we wtorek i w środę na terenie MTP. W jury zasiedli Per Mandrup, Gabriela Berechet, Georg Wallig, Vogel Waynand, Carlos Madeira oraz przewodniczący - Jean Bos.
W finale kucharze mieli przygotować od podstaw - w ciągu 2 godzin- danie główne składające się z miecznika, homara, śliwki suskiej sechlońskiej i nalewki polskiej.
Zwycięzcom gratulujemy!
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?