Józef Sadkiewicz z Akademii Kulinarnej w Bydgoszczy Józef Sadkiewicz z Akademii Kulinarnej w Bydgoszczy

Józef Sadkiewicz z Akademii Kulinarnej w Bydgoszczy (© ag)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Jakie potrawy kojarzą Wam się z z Bydgoszczą i jej okolicami?

O potrawy charakterystyczne dla naszego miasta i okolic spytaliśmy Józefa Sadkiewicza z Akademii Kulinarnej w Bydgoszczy. Na pierwszy plan wysuwa się doskonale przyrządzona gęś biała kołudzka oraz kaczka marynowana. Lubiącym desery Józef Sadkiewicz poleca powidła - w końcu Dolina Wisły obfituje w śliwkę. Na uwagę zasługuje również bydgoski chleb, przygotowywany z mąki pszennej i żytniej. Zachęcamy do obejrzenia wideo!

Przyślij swój autorski przepis i wygraj telefon! [konkurs NaM]



wideo: Anna Gołata


Inne przepisy znajdziecie na kulinarnie.naszemiasto.pl, a restauracje serwujące m. in. kuchnię regionalną na PizzaPortal.pl.

Kulinarnie.naszemiasto.pl

Komentarze (2)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

meczyna

Rolada śląska i tyle w temacie :) najlepsze danie regionalne, wspomnienie z dzieciństwa. Ostatnio taką jak u babci jadłem w http://www.restauracja-slaska.pl/ na komunii córki kuzynki. Koniecznie muszę tam wrócić i posmakować inne przysmaki.

karolina (gość)

tak pamietam kiedy na wschodzie krajubyly puste polki kartki na mieso jezdzilam do Bydgoszczy po zakupy papier toaletovy mieso vedliny inne wszystko bylo nie vspomne o pieknj Bydgoszczy