Szef kuchni Marcin Antoniewski przygotował menu, które zadowoli najwybredniejszych smakoszy Szef kuchni Marcin Antoniewski przygotował menu, które zadowoli najwybredniejszych smakoszy

Szef kuchni Marcin Antoniewski przygotował menu, które zadowoli najwybredniejszych smakoszy (© fot. Archiwum)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Do największego wydarzenia karnawału zostało coraz mniej czasu. 29 stycznia w poznańskim IBB Andersia Hotel podczas Wielkiego Balu Sportowca poznamy laureatów Plebiscytu na Najlepszych Sportowców i Trenera Wielkopolski. Muzyczną gwiazdą wieczoru będzie Krzysztof K.A.S.A. Kasowski, a na uczestników czeka losowanie cennych nagród.

Na dobrym balu nie może oczywiście zabraknąć także pysznych potraw. O to, by zadowolić nawet najbardziej wybrednego smakosza, zadba szef kuchni IBB Andersia Hotel Marcin Antoniewski.

– Przygotowaliśmy bufet ciepły, zimny i deserowy. Na przystawkę proponuję pieczony schab, cornette z szynki z musem kaparowym, pasztety mięsne i rybne, serowe wieżyczki, sałatki z kurczaka, śledziową oraz jarzynową. Bufet ciepły zaczniemy od zaserwowania kremu pomidorowego z mlekiem kokosowym. Żeby nie było do końca normalnie – śmieje się szef kuchni hotelu Andersia. – Następnie polecam roladki drobiowe, cielęcy gulasz wiedeński, wolno gotowanego łososia na szpinaku, złociste risotto, ziemniaki zapiekane w pomidorach oraz warzywa gotowane na parze. Natomiast o północy na stołach pojawi się szynka podkomorzego serwowana przez kucharza – wymienia Marcin Antoniewski.

Zapowiada się więc prawdziwy raj dla podniebienia. A to jeszcze nie wszystko. – Na deser szykujemy spory wybór ciastek, pralinek, musów. Podamy również tiramisu, a na koniec panacottę marchwiową. Do tego dużo świeżych owoców – mówi szef kuchni, który wziął pod uwagę fakt, że sportowcy stosują dietę. – Postaramy się, by tego wieczoru nie musieli nerwowo liczyć kalorii. Szykujemy delikatne mięsa, ryż, dużo owoców i warzyw. Wszystko lekkostrawne – zapewnia Marcin Antoniewski. A jeżeli ktoś następnego dnia będzie jednak odczuwał skutki balowego obżarstwa? – Zalecam odpoczynek, a kiedy przeczekamy już najgorsze, proponuję spacer. Mam jednak nadzieję, że nikt po balu nie będzie cierpiał z przejedzenia – kończy mistrz kuchni.

Zaproszenia na ten szczególny wieczór są dostępne w cenie 250 zł od osoby. Informacji o balu udzielamy pod nr tel. 61 860 60 16 oraz 0 502 499 909.

Wiadomości

Komentarze (1)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

marla (gość)

Super szef ale niestety p.Antoniewskiego zwolnili i dali błazna z-ce masakra i jego poddani inni kucharze żal powiem szczerze uczniowie technikum i szkół zawodowych jak bedziecie wybierali hotel andrsia w poznaniu to starajcie się nie iść na kuchnie bo tam grozi wam 2 od Cipka. Pozdrawiam M.Ochotnego złodzieja "hallo" jebanego. (hallo- rodzaj przedmiotu do którego mówi....)się.!