Na dobrym balu nie może oczywiście zabraknąć także pysznych potraw. O to, by zadowolić nawet najbardziej wybrednego smakosza, zadba szef kuchni IBB Andersia Hotel Marcin Antoniewski.
– Przygotowaliśmy bufet ciepły, zimny i deserowy. Na przystawkę proponuję pieczony schab, cornette z szynki z musem kaparowym, pasztety mięsne i rybne, serowe wieżyczki, sałatki z kurczaka, śledziową oraz jarzynową. Bufet ciepły zaczniemy od zaserwowania kremu pomidorowego z mlekiem kokosowym. Żeby nie było do końca normalnie – śmieje się szef kuchni hotelu Andersia. – Następnie polecam roladki drobiowe, cielęcy gulasz wiedeński, wolno gotowanego łososia na szpinaku, złociste risotto, ziemniaki zapiekane w pomidorach oraz warzywa gotowane na parze. Natomiast o północy na stołach pojawi się szynka podkomorzego serwowana przez kucharza – wymienia Marcin Antoniewski.
Zapowiada się więc prawdziwy raj dla podniebienia. A to jeszcze nie wszystko. – Na deser szykujemy spory wybór ciastek, pralinek, musów. Podamy również tiramisu, a na koniec panacottę marchwiową. Do tego dużo świeżych owoców – mówi szef kuchni, który wziął pod uwagę fakt, że sportowcy stosują dietę. – Postaramy się, by tego wieczoru nie musieli nerwowo liczyć kalorii. Szykujemy delikatne mięsa, ryż, dużo owoców i warzyw. Wszystko lekkostrawne – zapewnia Marcin Antoniewski. A jeżeli ktoś następnego dnia będzie jednak odczuwał skutki balowego obżarstwa? – Zalecam odpoczynek, a kiedy przeczekamy już najgorsze, proponuję spacer. Mam jednak nadzieję, że nikt po balu nie będzie cierpiał z przejedzenia – kończy mistrz kuchni.
Zaproszenia na ten szczególny wieczór są dostępne w cenie 250 zł od osoby. Informacji o balu udzielamy pod nr tel. 61 860 60 16 oraz 0 502 499 909.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?